انجام نمونه‌برداری از سواحل دریای عمان در «طرح پایش ساحلی»

یک‌شنبه ۸ دی ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۱۶ بازدید


ایسنا، مهندس حمزه غفاری، سرپرست مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند در این باره اظهار کرد: سواحل جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان بویژه سواحل شهرستان چابهار علی رغم مطالعات صورت گرفته دارای ناشناخته‌های بسیاری برای جامعه علمی و تصمیم ساز است. از این رو تهیه طرحی به منظور شناخت خصوصیات زیستی و غیر زیستی را می‌طلبد
در «طرح پایش ساحلی» نمونه برداری از سواحل دریای عمان انجام شد.

غفاری اضافه کرد: در این طرح، بازدید از سواحل دریای عمان در محدوده چابهار تا بندر کنارک در ایستگاه‌های تعیین شده و نمونه برداری از رسوبات ساحلی در محدوده جزر و مدی تا خط ساحل و شناسایی انواع تغییرات سطح زمین در دریا و خشکی در بازدیدهای صحرایی و تعیین نوع سواحل در این محدوده، انجام آزمایش‌های استاندارد رسوب شناسی (ماده آالی، دانه بندی، کلسی¬متری) نمونه‌های برداشت شده شناسایی و بررسی نمونه‌های جانوری در سواحل انجام شد.
وی افزود: در مطالعه حاضر، مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند (چابهار) با تجهیزات پیشرفته و کارشناسان زبده به مطالعه و بررسی وضعیت ساحلی دریای عمان پرداخت و اطلاعات حاصله با اطلاعات بدست آمده پیشین، مورد مقایسه، تجزیه و تحلیل قرار گرفت تا مکمل نتایج بدست آمده از تحقیقات قبلی باشد.
غفاری در ادامه افزود: اولین گام در چنین برنامه‌ای مطمئناً شناخت محیطی از وضعیت سواحل و نحوه دگرگونی آن است. بر این اساس، این طرح در ادامه طرح پایش محیطی حوضه دریای عمان که با هدف برآورده کردن نیازهای حیاتی منطقه و آمادگی برای آگاه کردن برنامه ریزان و تصمیم گیران در ارتباط با وضعیت سواحل انجام شد، مطالعه پایش ساحلی حوضه دریای عمان را دنبال می‌کند.
سرپرست مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند، بررسی تغییرات در ویژگی‌های طبیعی منطقه در پاسخ به استرس‌های طبیعی و مصنوعی، مطالعه و بررسی سلامت سواحل منطقه و جوامع ساحل نشین، تکمیل کردن اطلاعات طرح‌های سابق در ارتباط با فون جانوری، تهیه داده‌های اقیانوس شناسی زیست شناسی دریایی، تهیه داده‌های اقیانوس شناسی زمین شناسی دریایی، تهیه داده‌های اقیانوس شناسی شیمیایی و بروز کردن اطلاعات و داده‌های بدست آمده از طرح پایش محیطی حوضه دریایی عمان را از مهم‌ترین اهداف انجام این طرح پژوهشی برشمرد.
وی با اشاره به رشد روزافزون جمعیت، رشد اقتصادی و صنعتی ایران و کشورهای منطقه و پتانسیل‌های بی شمار سواحل در توسعه کشور بویژه در سواحل سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: تدوین یک برنامه علمی برای بررسی تاثیر متقابل سواحل- انسان و راهکارهای حفظ سواحل از تخریب و استفاده غیر علمی، امری اجتناب ناپذیر است

دیدگاه خود را بیان کنید