ارائه نانوجاذبی جدید برای جمع‌آوری نفت از محیط زیست

یک‌شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۰۱ بازدید


نشت نفت به محیط زیست همانند اتفاقی که در خلیج مکزیک رخ داد، یک فاجعه زیست محیطی محسوب می‌شود که عواقب بسیاری در پی دارد، برای مثال می‌تواند تعداد بسیار زیادی از آبزیان را از بین ببرد و یا به زندگی کسانی که در نواحی ساحلی زندگی می‌کنند، صدمات جبران ناپذیری وارد کند
یک پژوهشگر ایتالیایی موفق به ساخت نانوجاذبی با قابلیت استفاده مجدد برای جمع‌آوری نفت از محیط زیست شده است که قادر به جذب نفت تا 150 برابر وزن خود است
به نوشته سایت نانو، وارد شدن نفت به دریا یا محیط‌ زیست می‌تواند آب آشامیدنی موجود در محیط زیست را آلوده کند. بنابراین باید برای مدیریت چنین بحرانی از قبل آماده بود، به طوری که راهکارهای زیست سازگاری برای بروز چنین بحران‌هایی بدست آورد.
در حال حاضر فناوری‌های بسیار گرانقیمت و کم بازده‌ای برای پاک کردن نفت و فرآورده‌های نفتی از آب وجود دارد که از آن جمله می‌توان به آتش زدن نفت و تجزیه طبیعی نفت اشاره کرد.
اخیرا محصولی به نام NAIMOR® برای مقابله با مشکلات نشت نفت در طبیعت ارائه شده که در آن از نانوساختارهای سه بعدی کربنی استفاده شده است. این محصول که نام آن از ابتدای کلمات «NAnostructure Innovative Material for Oil Recovery» گرفته شده، می‌تواند از ذراتی با ابعاد و اشکال مختلف تهیه شده باشد.
این محصول بسیار آبگریز بوده و قادر به جذب نفت تا 150 برابر وزن خود است. این ماده بسیار سبک، مقاوم و انعطاف‌پذیر است و می‌توان آن را چندین بار مورد استفاده قرار داد، بدون این که ظرفیت جذبش کاهش یابد.
این محصول توسط یک مهندس ایتالیایی به نام «ایوانو آگلیتو» طراحی و ساخته شده است. «آگلیتو» استاد رشته مهندسی محیط زیست در دانشگاه اینسوبریا است که بر روی استفاده از نانوساختارهای کربنی در جذب آلودگی‌ها فعالیت دارد.
اولین اختراع آگلیتو، ریکام (RECAM®) نام داشت؛ این محصول برای جذب آلودگی‌های نفتی بسیار مناسب بود و نتایج جالب توجهی داشت. با این حال این محصول دارای محدودیت‌هایی بود.
ریکام که مخفف کلمه (REactive Carbon Material) است، خنثی، غیرسمی، زیست‌سازگار با قابلیت استفاده مجدد است. این ماده فرومغناطیس است و می‌توان آن را با استفاده از میدان مغناطیسی جمع‌آوری کرد. در صورتی که این ریکام در خلاء قرار داده شود، می‌توان نفت موجود در آن را بیرون کشید و دوباره از آن استفاده کرد. NAIMOR® بعنوان جایگزین ریکام برای رفع محدودیت‌های آن توسط این محقق ارائه شده است
منبع : خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید