تولید آبزیان در کشور به مرز 370 هزار تن رسید

سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۵۲ بازدید

تولید آبزیان در کشور به مرز 370 هزار تن رسید
معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران گفت: ظرفیت تولید سالانه آبزیان در کشور از مرز 370 هزار تن گذشته و این روند همچنان ادامه دارد.
حسین عبدالحی اظهار کرد: وجود منابع آبی متعدد و متنوع در استان اردبیل که از استعدادهای بسیار بالای کشاورزی برخوردار است، زمینه خوبی را در بحث توسعه آبزی‌پروری دارد.
وی تصریح کرد: باید از اعتبارات کشوری بیشترین درصد را به این استان اختصاص دهیم تا تولید و پرورش آبزیان افزایش پیدا کند.
معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات گفت: وضعیت تولیدات شیلات و آبزی‌پروری در کشور در سطح مطلوبی قرار گرفته به طوریکه در حال حاضر ظرفیت تولید سالانه کشور به بیش از 370 هزار تن رسیده است.
عبدالحی همچنین افزود: در این میزان تولید سهم استان اردبیل بیش از 6 هزار تن است که شامل ماهیان گرمابی و سردابی بوده که در برنامه پنج ساله ششم تلاش‌ها بر این است که این میزان تولید را به 20 هزار تن در سال برسانیم.

وی بیان کرد: در سال گذشته ایران اسلامی در بحث تولیدات آبزی‌پروری در کل دنیا 16 درصد تولید جهانی را با تولید بیش از 140 هزار تن به خود اختصاص داد.

معاون سازمان شیلات کشور اضافه کرد: برای ارتقاء این ظرفیت مقام عالی وزارت تاکیدات فراوانی را برای پرورش ماهیان و آبزی‌پروری در قفس دارند و در این زمینه اعتبارات بسیار چشمگیری را از حوزه برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی اختصاص داده‌اند.

عبدالحی همچنین گفت: در حال حاضر در دنیا 550 گونه آبزی‌پروری، پرورش می‌یابد و هم اکنون در کشور اکثر گونه‌های پرورشی وارداتی است.

وی ادامه داد: فقط در گونه‌های خاویاری که جزو گونه‌های بومی کشور است در ردیف اقلام وارداتی قرار نگرفته که در نوع خود حرکت مثبتی است.

عبدالحی با قدردانی از حمایت‌های بی‌وقفه رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل عدیل سروی و مجموعه همکاران او در افزایش ظرفیت‌های شیلاتی استان افزود: در مقام مقایسه عملکرد و فعالیت‌های ادارات کل شیلات غیر ساحلی کشور، اردبیل رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار کرد: گونه‌ای که در حال حاضر فقط در منطقه مشگین‌شهر اقدام به تکثیر بچه ماهی کرده‌اند که خبر بسیار خوب و امیدبخشی است که سطح فعالیت شیلات استان اردبیل شتاب خوبی را در توسعه به خود گرفته است.

عبدالحی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری برای مقابله با بحران کم آبی که استفاده از آب‌های مرزی را مورد تاکید قرار داده‌اند، تصریح کرد: در این فرصت ایجاد شده که عالی‌ترین پیشنهاد مقام معظم رهبری است، سازمان شیلات ایران نیز برنامه شایسته‌ای را برای استفاده از این منابع برای استفاده از آبزی‌پروری به کار بسته و تفاهمنامه‌هایی را نیز با وزارت نیرو منعقد کرده‌ایم.

وی در ادامه بیان کرد: در سه استان خوزستان با 550 هزار هکتار، 46 هزار هکتار در سیستان و بلوچستان و در یکپارچه‌سازی اراضی شالیزاری در استان گیلان که با استفاده از آبیاری مدرن به مرحله اجرا در می‌آید موضوع آبزی‌پروری نیز در آنها با جدیت دنبال می‌شود.

بیماری ویروسی ‌vhs باید کنترل شود

معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران اضافه کرد: بیماری ویروسی vhs که به صورت لکه‌ای در تعدادی از مزارع آبزی‌پروری کشور مشاهده شده و یک بیماری خطرناک است به نحوه شایسته‌ای کنترل شده و در استان اردبیل نیز با هماهنگی اداره کل شیلات متخصصان دامپزشکی استان نیز باید به صورت قوی که جزو بیماری‌های قرنطینه است، اقدامات لازم را انجام دهند.

عبدالحی با اشاره به تولیدات آبزی‌پروری در کشور ادامه داد: در حال حاضر در سطح دنیا در بحث پرورش ماهی قزل‌آلا رتبه اول را داریم و در آب‌های لب شوری در سطح جهان رتبه دوم را از آن خود کرده‌ایم و این در بحث اقتصاد مقاومتی بسیار حائز اهمیت است
منبع: فارس

دیدگاه خود را بیان کنید