افزايش امنيت غذايي با توليد قزل‌آلاي رنگين‌کمان

جمعه ۳۰ مرداد ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۰ بازدید

افزايش امنيت غذايي با توليد قزل‌آلاي رنگين‌کمان
رییس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: قزل آلای رنگین کمان عاری از بیماری زای خاص (SPF ) در قالب یک طرح ملی کلان فناوری و با اتکا به زیرساخت های موجود و توسط متخصصان داخلی با هدف افزایش امنیت غذایی جامعه تولید می شود.
به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر پیمان صالحی، رییس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: طرح کلان ملی فناوری کسب دانش فنی و تولید قزل آلای رنگین کمان عاری از بیماری زای خاص (SPF ) به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و استانداری مازندران اجرایی خواهد شد.
وی افزود: این طرح کلان ملی با هدف دستیابی به اهداف برنامه توسعه ایران و ضرورت برخورداری از توسعه فناوری در ارتقای شاخص های کمی و کیفی در تولید آبزیان اجرایی می شود و تا شهریور 96 طول مدت زمان تعیین شده برای اجرای طرح مذکور است.
صالحی گفت: ایجاد ذخیره عاری از پاتوژن های خاص، جلوگیری از تلاقی نژادهای یکسان یا همخون، به گزینی گونه هایی که از نظر اصلاح نژاد دارای ویژگی های اقتصادی مانند رشد، بقا و وزن مناسب باشند، ایجاد آزمایشگاه تشخیص بیماری ها در مرکز تولید ( SPF ) جهت قرنطینه، نگهداری مولدین، انجام آزمون های شناسایی، غربالگری و تشخیص بیماری های مختلف در قزل آلای رنگین کمان، ایجاد بانک ژن عوامل بیماری زا و قزل آلای رنگین کمان (SPF ) و تولید 3 هزار پیش مولد جهت به گزینی و انتخاب 500 مولد ( SPF ) اهداف تعیین شده برای این موافقتنامه است.
وی در خصوص مبلغ تعیین شده برای این طرح کلان ملی فناوری، گفت: 60 میلیارد ریال مبلغ کلی تعیین شده برای طرح است که 30 میلیارد ریال آن توسط مرکز طرح کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، 15 میلیارد ریال آن توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و 15 میلیارد ریال دیگر نیز توسط استانداری مازندران تامین خواهد شد.
منبع: واحد مرکزی خبر

دیدگاه خود را بیان کنید