فوت تعدادی از صیادان اسیر در دست دزدان دریایی

شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۱۳۰ بازدید
فوت تعدادی از صیادان اسیر در دست دزدان دریایی

فرماندار کنارک گفت: خانواده صیادان گرفتار خارج از پیگیری های دولتی برخی مواقع خود با دزدان دریایی وارد مذاکره می شوند که این مورد بارها تذکر داده شده است

روایت گروگان گیری صیادان بلوچ داستان تازه ای نیست بلکه هر از چند گاهی شاهد دستگیری صیادان ایرانی به وسیله گشت ساحلی عربستان سعودی و کویت یا افتادن لنج‌های ایرانی در دام دزدان دریایی سومالی هستیم که گاهی اخبار این سرقت ها انعکاس و گاهی در سکوت مسئولین بی صدا می ماند.

در روز های اخیر فرماندار شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان، گفت که دزدان دریایی هراز چند گاهی لنج‌های ایرانی را به گروگان می‌گیرند و «همین چند روز قبل نیز یک مورد اتفاق افتاده است»؛ انعکاس این موضوع توسط فرماندار کنارک سبب شد تا برخی از مسئولین در این خصوص موضع گرفته و عنوان کنند که «آقای بختیار اگر اطلاعات داشتند، به شما می‌گفتند؛ اگر هم نداشتند که چرا گفتند».
برای پیگیری بیشتر در این خصوص و دریافت جزییات بیشتر خبرنگار حوادث عصرهامون در تماسی که با هدایت الله میرمرادزهی مدیر کل شیلات استان داشت، وی با بیان اینکه ما در حال پیگیری هستیم، گفت: تا زمانی که اعلام نشود نمی توانیم اطلاعاتی در این خصوص منتشر کنیم.
این‌طور که گفته می‌شود، آمار دقیق و مشخصی از ایرانیان گرفتار در دست دزدان دریایی سومالی موجود نیست که به گفته بختیار، فرماندار کنارک دلیل این نامشخص‌بودن اطلاعات آن است که لنج‌های ایرانی به طور معمول با حدود ١٥ نفر از اسکله جدا می‌شوند اما وقتی کمی از ساحل فاصله گرفتند، افرادی را سوار یا پیاده می‌کنند که برخی از آنها نیز جاشوهای پاکستانی هستند. به این ترتیب ما نمی‌دانیم چند ایرانی آنجا گرفتار شده‌اند.
وی با بیان اینکه پیگیری های زیادی در خصوص آزاد سازی لنج سرقت شده در فروردین 94 انجام شده است، گفت: بنده اشاره ای به سرقت ها در روزنامه شرق کردم بعد برخی اقایان ناراحت شدند و صحبت هایی کردند که مجبور می شوم در این خصوص توضیحاتی ارائه دهم.
وی با بیان اینکه 2 شناور دریایی به سرقت رفته ، ادامه داد: گروگان گیری هایی که انجام می شود به معاون امنیتی و مدیر کل شیلات سریعا انعکاس داده می شود که 23 اردیبهشت سال جاری یه لنج صیادی به نام عبدالجلیل درزاده به علت خرابی موتور و سرگردانی در آب های آزاد توسط دزدان دریایی الشباب به اسارت گرفته می شوند که دزدان دریایی از طریق فضای مجازی با خانواده گروگانگیران ارتباط می گیرند که پس از مراجعه خانواده ها پیگیری ها آغاز می شود.
بختیار با بیان اینکه این گروگانگیری چند ساعت بیشتر به طول نینجامید، افزود: به علت خرابی موتور دزدان دریایی بعد از چند ساعت لنج را رها کرده بودند.
فرماندار کنارک اضافه کرد: همچنین 8 آبان ماه 95 یک شناور صیادی متعلق به بهزاد بارک زهی توسط دزدان دریایی الشباب سرقت شد که صیادان توانستند بعد از یک روز از دست دزدان دریایی خود را نجات دهند.
وی در خصوص گروگانگیری 21 صیاد ایرانی در فروردین ماه 94 گفت: تعدادی از این صیادان فوت، حال یکی نیز وخیم گزارش شده است که در صورت فوت تعداد فوتی ها بیشتر می شود.
بختیار با بیان اینکه اقدامات خوبی از طریق وزارت کشور، امور خارجه و اطلاعات انجام شده است، خاطر نشان کرد: ارتباط گیری هایی جهت دریافت پول با خانواده ها انجام که خارج از پیگیری های دولتی انجام شده و این مورد بارها به خانواده ها تذکر داده شده است.
فرماندار کنارک با بیان اینکه از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران در سومالی جایگاه دیپلماتیک و حافظ منافع ندارد، گفت: مذاکره در این خصوص گاهی سخت است.
وی با بیان اینکه مبلغی پول به کمک دولت و خانواده ها برای آزادی صیادان جمع آوری شد، ادامه داد: واسطی جهت دریافت پول معرفی شده بود که بعد مشخص شد فرد واسطه نبوده است و علت این موضوع این بود که خانواده ها خود به صورت مستقیم وارد مذاکرات شدند.

وی با بیان اینکه چندی پیش یک لنج از دست دزدان دریایی فرار کرده بود و چند تن دزد سومالی نیز همراه خود آورده بود، اظهار داشت: در این چهارچوب کلی رایزنی انجام شد تا این 4 دزد دریایی با تعدادی گروگان معاوضه شوند

منبع : دانا

دیدگاه خود را بیان کنید