همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
پژوهشگران طی مطالعات اخیر خود دریافتند در پی روند گرمایش زمین و افزایش دمای آب اقیانوس ها، سطح اکسیژن در دسترس ماهی ها کاهش یافته و همزمان با این موضوع نیاز به اکسیژن در آبزیان افزایش پیدا می کند که این موضوع منجر به کاهش اندازه آن ها خواهد شد. |
|
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که اندازه ماهی های اقیانوس ها در سراسر جهان در پی افزایش دمای آب دریاها و گرمایش زمین که ناشی از تغییرات آب و هوائی است بین 20 تا 30 درصد کوچک خواهد شد. در این مطالعات مشخص شد که همزمان با رشد و بلوغ ماهی ها، میزان اکسیژن مورد نیاز آن ها بر اساس رشد بدنشان افزایش پیدا می کند. از سوی دیگر سطح آبشش های این ماهی ها قادر به رشد با سرعت و به موازات رشد بدن آن ها نبوده و کوچک تر باقی می ماند. |
|
در همین رابطه ویلیام چئونگ (William Cheung) استادیار دانشگاه بریتیش کلمبیا در کشور کانادا که سرپرستی این تیم تحقیقاتی را بر عهده دارد اعلام کرد: «ابعاد و اندازه آبشش های ماهی دقیقاً نشان می دهد که که چرا پیش بینی می شود اندازه ماهی ها کوچک شوند، این موضوع بر اساس نظریه محدودیت اکسیژن مطرح شده و از آنجائی که ماهی یک جانور خونسرد محسوب می شود، قادر به تنظیم دمای بدن خود نبوده و و هنگامی که دمای آب افزایش پیدا می کند، سوخت و ساز بدن آن ها افزایش یافته و نیاز آن ها به اکسیژن بیشتر می شود.» وی در ادامه توضیحات خود افزود: «در این مرحله؛ آبشش ها قادر به تامین اکسیژن کافی برای بدن های بزرگ ماهی ها نبوده و در نتیجه رشد بدن ماهی متوقف می شود.» از سوی دیگر باید این حقیقت را در نظر داشت که گرم شدن آب نیاز ماهی ها را به اکسیژن بیشتر می کند و در عین حال پدیده تغییرات آب و هوائی و گرمایش کره زمین منجر به کاهش سطح اکسیژن آب دریا ها می شود. این موضوع منجر به شرایطی می شود که آبشش ماهی ها اکسیژن کمتری برای تامین نیاز بدن ماهی هایی دارد که بر اثر گرم شدن محیط به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. این فرایند در نتیجه منجر به توقف رشد ماهی ها و کوچک شدن اندازه آن ها با هدف تامین نیاز اکسیژن بدنشان خواهد شد. در این میان برخی از گونه های ماهی ها از قبیل ماهی تن که با سرعت زیادی شنا کرده و در دریاها حرکت می کنند، به انرژی و اکسیژن بیشتری نیاز دارند و همزمان با افزایش دمای آب اقیانوس ها و کاهش سطح اکسیژن موجود در آن ها احتمال کوچک تر شدن در آن ها بسیار بیشتر است. در این تحقیقات همچنین مشخص شد ماهی های کوچکتر که در تولید شیلات و همچنین تعامل بین ارگانیسم ها در اکوسیستم ها تاثیر خواهند گذاشت، به میزان نسبتا کمتری تحت تاثیر تغییرات فوق قرار خواهند گرفت. شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست امده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی تغییرات زیست شناسی جهانی Global Change Biology journal منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد منبع : سینا پرس |