تولید افزون بر یک میلیون بچه ماهی زینتی در آستانه اشرفیه

دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۵۵ بازدید
تولید افزون بر یک میلیون بچه ماهی زینتی در آستانه اشرفیه

رییس اداره شیلات آستانه اشرفیه گفت: از آغاز سالجاری تاکنون یک میلیون و 200 هزار قطعه از انواع بچه ماهیان زینتی (آکواریومی ) در 5 مزرعه پرورشی این شهرستان تولید و به بازار عرضه شده است

حمیدرضا سیلمانی روز دوشنبه با بیان اینکه هم اکنون تعداد 2 واحد تجاری ،صنعتی بزرگ و 3 واحد مشاغل خانگی این شهرستان در زمینه پرورش و تکثیر ماهیان زینتی فعالیت دارند افزود: تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در این واحدها در مجموع در فضایی به مساحت 2 هزار و 740 مترمربع برای 18 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی هزینه پرورش و تولید هر قطعه از بچه ماهیان زینتی در این شهرستان را بین 4 هزار و 500 تا 5 هزار ریال عنوان کرد و گفت : هر قطعه بچه ماهی زینتی تولید شده در این شهرستان ( بر حسب گونه ، سایز ، و رنگ بندی ) بین 8 تا 10 هزار ریال در بازار به فروش می رسد.
وی با بیان اینکه بچه ماهیان زینتی تولید شده در این منطقه به بیش از 10 استان کشور صادر می شود افزود: آنجل ، کوی ، چهل گیس، گوپی، دم شمشیری، گورامی، زبرا قرمز، انواع گلدفیش، اسکار، کوی کارپ و ... از مهمترین گونه های ماهیان زینتی و آکواریومی تولیدی در کارگاههای این شهرستان است.

سلیمانی در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان آستانه اشرفیه در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان زینتی رتبه نخست استان گیلان را به خود اختصاص داده تصریح کرد: با توجه به جایگاه و فعالیت خوب کارگاههای تولید ماهیان زینتی این منطقه ،پیش بینی می شود تا پایان امسال بیش از 2 میلیون قطعه از انواع بچه ماهیان آکواریومی در این شهرستان تولید شود.
وی ادامه داد : نزدیک بودن این شهرستان به بازارهای مصرف و همچنین شرایط جغرافیایی خاص آن موجب شده تا تولید و پرورش ماهیان زینتی در آن به صنعتی پردرآمد تبدیل شود.
وی حمایت از کارگاههای پرورش ماهیان زینتی در این شهرستان را به منظور ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی منطقه ضروری دانست و یادآور شد: پرورش ماهیان آکواریومی در سطح منازل، مکان های مسقف و انبارها قابل اجرا است.
رییس اداره شیلات آستانه اشرفیه با بیان اینکه به ازاء پرورش هر 25 هزار قطعه از ماهیان زینتی برای یک نفر از افراد جویای کار اشتغال ایجاد می شود افزود: صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی به عنوان یکی از مشاغل خانگی ( در منازل با استفاده از آب شهری قابل اجراست) و می تواند در بهبود وضعیت اقتصادی خانواده ها موثر واقع شود.
سلیمانی حفظ تنوع در بازار آکواریوم، بهبود کیفیت محصول،توسعه صنعت پرورش ماهیان زینتی، ایجاد اشتغال ، ایجاد بسترهای مناسب به منظور صادرات ماهیان زینتی به خارج از کشور را از مهمترین اهداف شیلات عنوان و تصریح کرد: برای تحقق این اهداف حمایت از کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی و آکواریومی با جدیت توسط شیلات دنبال می شود.
وی در پایان نیز با اشاره به نقش آکواریوم در محیط زندگی انسان اظهار داشت: آکواریوم، نمایی کلی از زندگی آبزیان است که نشاط و شادابی خاصی را در محیط زندگی ایجاد می کند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش زندگی شهری و صنعتی ، نگهداری ماهیان زینتی می تواند در شاداب سازی محیط زندگی ما نقش موثری داشته باشد.
گفتنی است سال گذشته یک میلیون و 800 هزار قطعه انواع بچه ماهیان زینتی و آکواریومی در شهرستان آستانه اشرفیه تکثیر و پرورش یافته است.
شهرستان آستانه اشرفیه با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر در شرق استان گیلان قرار دارد.

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید